Araba Gaz Yemiyor Tekliyor LPG-BENZİN

Otomobil Gaz Yemiyor Tekliyor LPG-BENZİN

Birçok vasıtada aksaklık ve gaz yememe sorunları çözümü mevzusu ile ilgili araç sahiplerini son aşama zorlamakta ve sebebi mevzusu ile ilgili can bunaltıcı boyutlara ulaşabilmektedir. Birçok araç kullanıcısı bozukluğun sık sık yinelenmesi sebebi ile vasıtalarının pazar değerinden alta satmayı bile düşünmekteler. Peki aslına bakarsak aksaklık ve gaz yememe sorunları niçin olur ve iyi mi düzeltilir.

Bu konumuzda tüm niçinleri maddeler durumunda bulabilir ve çözümü mevzusu ile ilgili neler yapılabileceğine dair önerileri öğrenebilirsiniz.

Araç Niçin Tekler ve Gaz Yemez

Arabanın aksaklık ve gaz yememe sorunlerinın ana deposu olarakbilek birkaç sistem vardır. Bu sistemler

  •  Ateşleme Sistemi
  •  Yakıt ve filtre Sistemi
  •  Egzoz ve Katalizatör
  •  Subap ve Egzantirik Ayarları

Bu araç ekipman ve sistemlerinde ortaya gelebilecek bir mesele aksaklık sorunlerine ve gaz yememe sorunlerine niçin olmaktadır. Bu 4 sistemi tek tek açmamız lazım olur ise her sistemde ortaya gelebilecek hangi sorunlerin aksaklıkye sebep olduğuna dair verileri de alçakta listeledik

Gaz Kelebek Kalibrasyonu : Elektronik ateşleme sistemine haiz vasıtalarda, gaz kelebiğinin kalibrasyonunda meydana gelebilecek bozulmalar. Aracın aksaklık gaz yememe şeklinde sorunlerin olmasına namacıyla olabilir. aynı vakitte bilhassa benzinli vasıtalarda ve lpg’li vasıtalarda daha sık görülen kirlenme ve kurum sorunleri de bu meseleye namacıyla olabilmektedir.

Rolanti Motoru (Valfi) : Çoğu zaman Benzinli vasıtalarda gaz yememe ve aksaklık sorunlerinin baş sebebi sayılabilir. Söz hususu parçanın denetimi önerilir.
Katalitik Konvektör Arızaları : Dizel Araçlarda Daha sık karşılaşılan bir mesele olan katalitik konvektör bozukluksı içerisinin dağınık hale gelmesi yada tıkanması şeklinde namacıylalerden dolayı, araç ürettiği atık gazı dışarı atmakta zorlanarak motor emek verme stabilitesi bozulur. Bu hal Gaz yememe sorunlerine namacıyla olabilmektedir.

Buji ve Buji Kablosu : Ateşlemede yaşanmış olan aksaklıklar aracın aksaklıksine namacıyla olabilir. Yanma odasına alınan yakıtın yakılamaması sebebi ile pişmemiş at atımı da görülür. bu hal hava filtresinde geri tepmelere ve egzoz patlamalarına da sebep olabilmektedir.

Enjektörlerde Meydana Gelebilecek Problemler : Dizel mazot enjektörleri , benzin enjektörleri ve lpg enjektörlerinde meydana gelebilecek tıkanmalar ve bozukluklar, aracın yanma odalarına kafi ve lüzumlu yakıtın aktarılamaması ve buna bağlı olarak aracın boğulması ve aksaklıksine namacıyla olacaktır.

Ateşleme Bobini Arızası Var İse : Ateşleme bobini her bakımda denetim edilmeli ve her 70-120 bin kilometrede bir değişmesi gerekmektedir (Markalara nazaran değişiklık izah edebilir) bu parçada bir bozukluk olması halinde yanma odasına alınan yakıt, yanmadan atılır ve aracın gaz yememesine namacıyla olabilir.

Filtre Tıkanıklıkları : Araçlarda yakıt ve Lpg filtresinde meydana gelebilecek bir tıkanıklık, yakıt ihtiyacının karşılanamamasına ve vasıtada yoksul karışım soruninin meydana çıkmasına namacıyla olur. Bu hal söz hususu etkilerin meydana çıkmasına namacıyla olacaktır.

Pompa Problemleri : Mazot pompası bozukluksı (Motorin) yada benzin pompasında meydana gelebilecek olan tazyik eksiklikleri, aracı yakıt gelse dahi yeteri kadar basınçlı gelmemesinden kaynaklı sorunlerin meydana çıkmasına namacıyla olmaktadır. Averaj olarak yakıt pompa bar değerleri 3 barın altına düşmemesi gerekir. (Araçlara nazaran değişik değerlerde olabilmektedir.)

Voltaj Problemleri : Aracın stabil emek harcaması amacıyla belli bir oran elektrik akımına ihtiyac vardır. Aracın şarj dinamosu bozukluklı ve şarj yetersizliği var ise aksaklık ve gaz yememe sorunleri meydana çıkabilir.

Egzoz Sistemi Problemleri : Aracın ön orta ve son susturucu kısımlarında kısmen tıkalıklar ve gaz çıkışını engel olan namacıylaler var ise araç düzgüsel emek verme düzeninde çalışamayacaktır.

Subap Ayarında Bozulmalar : Ender olarak görülse dahi, bazı hallerde subap Aralıklarının gereğinden fazlaca sıkı olması halinde vasıtada söz hususu sendromların meydana çıkmış olduğu gözlemlenebilmektedir.

Gaza Geçerken Teklemeler : Aracın benzinden gaza Geçerken yaşanmış olan aksaklıklerde gaz ayarlarında bozulmalar büyük rol oynar. İlk Yapılması Ihtiyaç duyulan ayarların denetim edilmesidir.

Unutulmamalıdır ki aksaklık ve gaz yememe problemine namacıyla olabilecek onlarca değişik namacıyla meydana çıkabilir. Bu bölümde en sık görülen aksaklık namacıylaleri ve gaz yememe namacıylaleri listelenmiştir.

Tekleme ve Gaz Yememe Problemininin Çözümü Iyi mi Sağlanır
İlk yapılması ihtiyaç duyulan şey aracın bir obd aleti yardımı ile bilgisayara bağlanarak araç beynindeki bozukluk kodlarının okunarak yorumlanması olmalıdır. Burada araç beyninin belirleme etmiş olduğu anomalilerin ne oluğunu belirlendikten sonrasında söz hususu bilgiler ışığında aracın gerçek bozukluğu bulunabilir.

Örnek Vermek Gerekir İse OBD cihazında vasıtada 2 nolu silindirde yanma bozukluğu var ise o zaman bujiler, enjektörler ve bobin denetim edilerek işe başlanır. Bu şeklinde bozukluknın kaynağının ne olduğuna dair informasyon edinildiğinde olasılıklar daraltılarak bozukluğun deposu kısa zaman amacıylade bulunarak çözümlenebilmektedir.

Yorum Yaz