Gergi Bilyası Nedir? Ne İşe Yarar?

Gergi Bilyası Nedir Ne İşe Yarar

Gergi bilyası dağılırsa ne olur,Tamiri çözümü nedir ?Gergi bilyası, fonksiyonu ve bozukluklanması ile ilgili bulgular aktarılırken, Gergi bilyasının aracın kayışlarının hareket etme kabiliyeti amacıyla lüzumlu bir parça bulunmuş olduğu ve bozukluklandığında rahatsız edici seslerin çıkmasına sebebiyet verilen ile ilgili detaylar iletilir.

Gergi bilyasının bozulması sonucunda, araç sürüşü güvenilir koşullarda sağlanmaz ve araç hareketi esnasında dönüş gerçekleştiren kayış ve kasnaklar, doğru teknik ile emek verme gerçekleştiremezler. Gergi bilyası bozukluk sebepleri, gergi bilyası işlevleri, bozulmasının anlaşılması, deşin tutarları ile ilgili detaylar alt başlıklardan öğrenilir.

Gergi Bilyası arızası sebepleri şu şekilde sıralanırlar:

Gergi bilyası uzun soluklu kullanımlar neticesi deformasyona uğramış olur ya da bozulur.
Gergi bilyası kayışların dönmesini ve hareket etmesini sağlaması sebebi ile süre içinde aşınmaya uğrayarak, bozulur.
Aşınan ve bozulan gergi bilyası, aracın kullanım koşullarında güvenliğin sağlanması hedefi ile değiştirilmelidir. Değişiklik işlemleri ise araç servislerinde ya da araç bakım ve onarım koşullarının sağlandığı oto onarımi sanayisi firmalarında yaptırılır.

Gergi Bilyası Bozulması Nasıl Anlaşılır?

Gergi bilyası bozulmasının fark edilmesi amacıyla araca yönelik ilgi edilecek ayrıntılar şu şekilde sıralanırlar:

  1. Gergi bilyası bozulduğunda, arabanın motor alanında ses gelmeye adım atar.
  2. Gergi bilyası arızası neticesi ses gelen arabanın, gergi bilyasının değişiminin yapılmaması neticesinda, araç kayışlarının dönüş kabiliyeti kısıtlanır.
  3. Gergi bilyası bozulması olan arabanın, kayışları doğru sistemde çalışamaz ve tam dönüş gerçekleştiremez.
  4. Gergi bilyasının bozulması neticesinda, vasıtadan gelen ses metal parçaların birbirlerine sürtünmesi ile çıkan sese benzer, rahatsız edici bir ses çeşididir.
  5. Bu halle vasıtada izlendiği takdirde, gergi bilyası değişimi yaptırılmalıdır. Değişimin yaptırılmaması halinde, araç kayışlarında yıpranma ve aşınma tesiri gözlemlenir.

 

Yorum Yaz