Daewoo Nubira Nasıl Bir Araba? Kullanıcı Yorumları

Daewoo Nubira Nasıl Bir Araba? Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üreticisi olan Daewoo özellikle 90’lı yıllarda ülkemizde epey bir satılmaktaydı. Ancak şirketin küresel çapta yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüm dünyada satışları 2000’li yılların başından itibaren azalmaya başlamıştır.

Daewoo diğer Kore araçlarına nazaran daha konforlu otomobiller üretmiştir. Daewoo’nun ülkemizde satılmış tüm araçlarında general motor, motorları kullanılmıştır. Yani alacağınız bir Daewoo’da, Opel ve Chevrolet’te kullanılan motorlar kullanılmıştır. Ayrıca Daewoo araçlarının sadece marka logoları değiştirilerek Avrupa’da ve Türkiye’de Chevrolet markası adı altında, Opel desteğiyle satılmıştır. 

Daewoo’nun ülkemizde satılmış olan Nubira modelinde Opel Astralarda kullanılan motorlar bulunmaktadır. Ülkemizde 1998 ile 2003 yılları arasında iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulmuştur.  1.6 litre motor hacmine sahip olanları 106 beygir, 145 Nm tork güç, 2.0 olanları ise 133 beygir ve 184 Nm tork güç üretmektedir.

Daewoo Nubira Performans ve Donanım

Bu araçlar Amerikan tarzı üretilmiştir. Yani konforuna çok düşkün olan Amerikalılar için neredeyse her şey düşünülmüştür. Klima, ABS, hava yastığı, 4 disk fren, 4 cam otomatiği gibi pek çok donanım bulunmaktadır. GM motorlarının kullanıldığı araçlar mekanik olarak sağlamdırlar. Performan isteyen olursa 2.0 motorlu olanlarını deneyebilir. Ancak 1.6 litre motorlu Daewoo Nubira oldukça ekonomiktir. Ayrıca dayanıklı bir motora sahiptir. Zaten Opel motorlarının sağlamlığı tartışma götürmez bir gerçektir.

Daewoo Nubira Kullanıcı Yorumu

Arkadaşımdan bir haftalığına aldığım 1.6 litre Nubira’yı uzun yolda ve Ankara şehir içinde test etme fırsatı buldum. 15 bin lira bir fiyatla satılan bu aracın içine bindiğimde kalitesi hemen kendini belli ediyordu. Kullandığım Nubira 2000 model olmasına rağmen içerisinde ne bir trim sesi ve yıpranma vardı. Ön göğüs ve torpidoda hiç bir çatlak yoktu. Plastik kalitesi oldukça iyi seçilmişti. Şehir içinde 9 litre şehir dışında 6 litre yakıt tükettiğini söyleyim. Aracın yalıtımı oldukça iyi, yol sesini içeriye neredeyse hiç almıyor.. Sanki 40 -50  bin liralık bir arabaya biniyormuş hissi uyandırıyor. Yol tutuşu orta seviyede.
Sahibiyle yedek parçası üzerine konuştum. Zaten motor parçaları Opel ile aynı olduğu için bulmakta zorlanmıyormuş. Kaporta aksamı ise büyük şehirlerde mevcut, küçük şehirlerde ise bir günlük kargo süresinin sonunda gönderilebiliyormuş.
Daewoo Nubira alınır mı? Derseniz, bu fiyatlara alınabilecek araçlar arasında ilk 5’e girer bence. Donanım, konfor ve güvenlik açısından az para ile çok şey sunan bir otomobile biniyorsunuz. Alınmaması için nedenler ise ikinci elinin zayıfığı ve kaporta aksamının özellikle küçük yerlerde bulmasının zor olmasıdır. Bunun dışında bu fiyatlara böyle bir otomobile binmek imkansız olurdu.
Unutmadan söyleyim, Daewoo Nubira’nın üretimi durduktan aynı şase üzerine Chevrolet Lacetti üretilmiştir ve satılmaya başlamıştır.

Yorum Yaz