Toyota Uzay Aracı Üretecek 2020

Toyota Uzay Aracı Üretecek 2020

Dünya’nın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota, uzaya gitmek için gün sayıyor.

Toyota tarafından geçtiğimiz salı günü, Japonya Ulusal Uzay Ajansı ile (JAXA) ile bir anlaşma yaptığını açıkladı.
Açıklama Toyota’nın uzay aracının fotoğraf ve videolarıyla birlikte geldi. Açıklamada aracın gücünü hidrojen yakıt hücrelerinden ve güneş enerjisinden alacağı söylendi. Aracın kabini ay ve uzay görevindeki astronotlar için özel tasarlandı. İçerisinde iki astronotun görev yapabileceği, acil zamanlarda ise bu sayının dörtte çıkabileceği açıklandı. Aracın uzaya menzilinin 9 bin kilometreden fazla olacağı açıklandı. Ara. 7 metre boyunda, 5.2 metre genişliğinde ve 3.6 metre yüksekliğinde olacak.
Anlaşma ile, Japon teknoloji firmalarının, Amerikan Nasa ile Space X programında olduğu gibi teşvik edilmesini sağlamak.
Gelecekte, Toyota ile JAXA basınçlı bir uzay aracının geliştirilmesini hızlandırmak için Toyota’nın teknoloji bilgisini kullanmak olduğu ve ortak çalışmalar yürütüleceği açıklandı.
JAXA başkanı Hiroshi Yamakawa yaptığı açıklamada; “Japon uzak tecrübelerinin geliştirilmesi açısından, Toyota ile yapılan iş birliğinin olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz. Toyota’nın uzay araştırmaları için bize katılması, güvenimizi büyük ölçüde artıyor.” Dedi.
Toyota başkanı Akio Toyoda ise yaptığı açıklamada; ” Bu zamana kadar hep, dünya üzerindeki farklı bölgeleri düşünerek araçlar üretiyorduk. Ancak bu anlaşma ile artık uzayda gidecek araçlarda üretmeye başlayacağız. Japon uzay insanları, bugün dünyanın en çok kullanılan araç üreticisi olan Toyota’nın araçlarıyla uzayda yolculuk edecekler.” dedi. JAXA, aracın 2029 yılında test için uzaya gönderileceğini, 2030 yılında ise insanlı olarak uzayda kullanılabileceğini açıkladı.

 

Yorum Yaz