Hyundai Kona Nasıl Bir Araba? Kullanıcı Yorumu

Hyundai Kona Nasıl Bir Araba? Kullanıcı Yorumu

Hyundai’nin bu yılında başında Türkiye ve Avrupa’da satışa sunduğu Hyundai Kona modelini biraz inceleme fırsatı buldum

Türkiye ve Avrupa’da pazar payını günden güne artıran Hyundai’nin Kompakt Crossover yeni modeli Kona ile biraz vakit geçirdim.

Aracı çalıştırmadan önce ilk olarak şöyle biraz dıştan inceleyelim.  Teknik özellikler olarak bakacak olursak; 1.6 CRDİ motor 136 beygir ve 320 Nm tork güç üretiyor. Araçta 7 ileri çift kavramalı DCT şanzıman kullanılmış. Aracı yakıt tüketimi fabrika verilere göre şehir içinde 4,7, şehir dışında ise 4,2 olarak belirlenmiş. Zaten düşük yakıt tüketimi Kona daha piyasaya çıkmadan önce gelen söylentiler arasındadıydı. Maksimum hızı 191 kilometre olarak karşımıza çıkıyor.

Hyundai Kona Nasıl Bir Araba?

Kona’nın içerisine oturmak için kapıyı açtığımda dikkatimi çeken ilk şey; havalandırma ızgaraları, vites kenarı, emniyet kemerleri ve koltuk kenarlarında kırmızı şeritler kullanılması oldu. Bu arabaya çok güzel sportif duruş katmış.

Hyundai Kona Kullanıcı Yorumu

Aracın göğüs kısmında yumuşak plastik bir malzeme kullanılırken, kapı içlerinde sert plastiğe yer verilmiş. İçerisinde yerden yüksek olduğunuzu çok fazla hissediyorsunuz. Sunroof ise çok güzel bir hava katmış. Kona ön tarafta oturanlar için ferah bir yolculuk sunuyor. Ancak bu durum arkada oturanlar için öyle değil. Arka taraf oturduğumda, ön taraftan biraz yüksek olduğunu hissettim. Bu güzel bir şeydi. Ama Tavana kafam değmek üzereydi, ayrıca tavanın yanları bombeli yapıldığı için kenara oturunca kafan değiyordu. Bu beni rahatsız eden bir nokta oldu. Ön şoför koltuğunu kendime göre ayarladıktan sonra, arka koltuğa oturdum. Dizlerim ön koltuğun arkasına değiyordu. Ayrıca ön koltukların arkalarında sert plastik kullanılmış. Bu arka tarafta oturanlar için rahatsız edici bir şey diye düşünüyorum. Yani kısacası arka tarafta yolculuk edecekler için Kona pek hoş gelmeyecektir. Bagaj kapasitesine baktığımda bana normal geldi. Ama bir bebek arabasından daha fazlasını sığdırabilmeniz zor gibi duruyor.  Aracın cam açma düğmeleri kapı kollarına yerleştirilmiş. Elektrikli aynalar ise şoför kapı kolundan kumanda ediliyor. Kapı açma kollarında siyah parlak bir malzeme kullanılmış.

Aracı park halindeyken bu kadar inceledikten sonra, sıra performansını test etmeye geldi. Marşa bastığım anda motorun gücünü hissettim. Zaten daha önce Hyundai dizel bir aracım olmuştu. Bana göre Hyundai’nin dizel motorları en performanslı motorlardan bir tanesi. Neyse konumuza dönelim, aracı park yerinden çıkarırken gaza hafif yüklenmeme rağmen o şahlanması harikaydı. Bir arabanın şehir içi performansı benim için önemli, zaten yılın büyük çoğunluğunu şehir içinde dur kalkla bir yerlere gitmekle geçiriyoruz. Dik bir yokuşta dururken, kalkmak için ayağımı frenden çektiğimde araba hiç geriye kaçırmadı. Hafif bir gaz verdiğimde arabayı resmen şahlandırdı. Motorunun gücüne hayran kaldığım söyleyebilirim. Birazda uzun yolda deneyim diye, Ankara – Konya yoluna çıktım. Kona gaz ne kadar basarsanız basın gitmem demiyor. Ama 120 km/s hızdan sonra motor sesini biraz içeriye  alıyor. Ama dizel bir araba için bunun normal olduğunu düşünüyorum. İçeriye rüzgar ve yol sesini almıyor. Yalıtım konusunda başarılı olduğunu söylemek mümkün.


Hyundai Kona’nın en boş modeli 143 bin en dolu modeli ise 164 bin liraya satılıyor. Kendi sınıfında bu fiyata çift kavramalı dizel otomatik bir SUV bulan varsa hiç beklemesin onu alsın. Bu kalite ve özelliklerde bir aracı bu fiyata sadece hyundai satabilir diye düşünüyorum. Ayrıca tasarım olarak Avrupalı rakiplerinden daha hoş bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim. Bana soracak olursanız az para ile çok şey almış olursunuz. Tabi karar sizin, para sizin.Hyundai Kona Alınır Mı?

Yorum Yaz