Kadınlarda Göğüs Kılları Nasıl Alınır?

Kadınlarda bilinmeyen nedenlerden, olmadık zamanlarda çıkan göğüs kılları rahatsız hissetmeye sebep olmaktadır. Kıl kökleri ve yağ bezleri vücudumuzun her yerinde bulunduğundan göğüs ve göğüs uçları da dahil olmak üzere hemen hemen her bölgede ortaya çıkabilir. Hormonal dalgalanmalar bu kıllanma durumuna neden olabilir. Özellikle hamilelik ve menopoz dönemleri bu hormonal dalgalanmanın en başında gelmektedir. Ayrıca hormonlar dışında kullanılan bazı ilaçlar da testosteron, danazol, anabolik streoidler, glukokortikoidler, cyclosporine, minoksidil ve fenitoin ile kıl oluşmasına neden olabilmektedir. Peki, kadınlarda göğüs kılları nasıl alınır?

Ciddi bir sağlık sorunu olmayan göğüste çıkan kıllardan basit yöntemler ile kolayca kurtulabilirsiniz. Sıklık durumuna bağlı olarak farklı çeşitler yöntemler vardır. Bunlardan en basit olanı cımbız ile almaktır. Diğer yöntemler ise, ağda, tüy dökücü kremler, epilasyon aletleri veya jilet olarak bilinmektedir. Daha kalıcı yöntem için de lazer epilasyon düşünülebilir. Ayrıca bunlar dışında evde hazırlanıp uygulanabilecek çeşitli doğal yöntemlerde kullanılabilir.

Ağda

Ağda istenmeyen tüylerden kurtulmanın en basit yoludur. Oldukça kullanışlı olan ve çam ağacının reçinesinden üretilen ağda, ısı ile akışkanlık kazanmaktadır. Birkaç çeşidi olan ağdanın en çok kullanılan 2 yöntemlerinden biri kağıt ağda bantları diğeri ise sıvı ağdadır. Bunlar dışında tam olarak 7 çeşit ağda bulunmaktadır. Göğüsteki tüylenme sorununa iyi bir çözüm olan ağda, basit olduğu kadar uzun süre de kalıcı bir yöntemdir. Ayrıca tüylerin azalmasına da yardım eder, bu yüzden en basit ve en uygun çözüm yoludur.

Kullanılan diğer yöntemler sonucunda meydana gelen kaşıntılar, tahrişler ve kıl dönmelerinin oluşmasına izin vermeyen ağda, tüyleri kısa sürede çıkartmaz, ayrıca tamamen bitkisel bir üründür. Oldukça pratik olan ağda zamandan tasarruf sağlar. İçerisinde şeker bulunmadığından kıl köklerini beslemez. Kılları kökünden aldığından batık oluşumunu engeller ve oldukça hijyeniktir. Kuvvetli ağdalar oldukça küçük ve kısa tüyleri dahi alabilmektedir.

Nasıl Uygulanır?

  • Hiçbir hazırlık gerektirmeyen ağdanın çeşidine göre uygulama yöntemi değişiklik gösterebilir.
  • Sir ağda sıvı halde bulunduğundan dolayı önce ısıtılması gerekmektedir. Genellikle ısıtıcının içine yerleştirildikten 10-15 dakika sonra kullanıma hazır hale gelen sir ağda, spatula yardımıyla göğüste kıl olan bölgelere uygulanır.
  • 3-4 dakika bekledikten sonra kağıt bezleri uygulanan bölgenin üzerine yapıştırılarak, kılların çıkma yönünün tersine doğru hızlıca çekilmelidir.
  • Sir ağdaların hazır bantlar şeklinde olanları da mevcuttur ve içerik olarak birbirlerinden bir farkları yoktur.
  • Bant şeklinde alınan ağdalar da ekstra ısıtma işlemine gerek olmaksızın göğüs kıllarının olduğu bölgeye bantlar birbirinden ayrılıp yapıştırılmalıdır ve sonrasında kılların çıkma yönünün tersine doğru hızlıca çekilmelidir.
  • Ağda işlemi sonrasında duş almaya gerek yoktur. İçerisinde bulunan yağlı mendilleri yardımıyla işlem sonrasında cilt yüzeyinde kalan ağda rahatça temizlenebilir.

Çeşitleri Nelerdir?

  • Çam sakızı ağda, bilinen en eski ağda yöntemidir. Şeker, limon suyu ve su karıştırılıp kaynatıldıktan sonra, kıl olan bölgelere yapıştırıp, bekletip, çekilerek uygulanmaktadır. Diğer ağda çeşitlerine göre en eski fakat deneyim isteyen bir yöntemdir.
  • Roll-on ağda, ısıtma sistemiyle birlikte satılan bu ağdalar, kartuşların içerisinde bulunur ve ısıtıcısında ısıtıldıktan kartuşların sonra roll-on kısmı ile deodorant sürer gibi yüzeye uygulanır, sonrasında kağıtları yapıştırılarak çekilir.
  • Kartuş ağda, sıcak suda ısıtılarak kullanılır. Sıcaklığı cilde zarar vermeyecek ölçüde doğru ayarlanmalıdır. Uygulanıp, kağıtla çekilerek kullanılır.
  • Kalıp ağda, cilde spatula ile uygulandıktan sonra elle çekilip alınır. Bu ağda reçinenin farklı yöntemlerle işlenmesinden elde edilmektedir.
  • Boncuk ağda, ağda ısıtıcıda ısıtıldıktan sonra eriyen karışım spatula yardımı ile sürülüp el veya bez yardımıyla çekilebilir.
  • Sir ağda, ısıtılarak hazırlanıp, spatula yardımı ile sürülerek bezle çekilir.
  • Sir ağda bantları, sir ağdanın daha pratik yöntemi olan bu bantlar, ağda bandının ayrı ayrı kullanım zorluğunu ortadan kaldırmaktadır. Herhangi bir ısıtıcı veya spatulaya gerek yoktur.

Nerede Yapılır?

  • Tüm süpermarketlerden veya kozmetik marketlerden satın alıp kendi evinizde rahatça kendinize uygulama yapabilirsiniz.
  • Kendinize uygulama yapamıyorsanız, kuaför salonlarında ağda işlemini kolayca yaptırabilirsiniz.

Tüy Dökücü Krem

Göğüs kıllarından kurtulmanın bir diğer yolu ise tüy dökücü kremlerdir. Ağdaya veya diğer yöntemlere göre acısız olan bu yöntem, basit bir şekilde uygulanabilmektedir. Aynı zamanda kozmetik dünyasında da çok çeşitli markaların tüy dökücü kremleri bulunmaktadır. Vücudun hemen hemen her bölgesine uygulanabilen bu kremlerin uygulandıktan sonra bekleme süreleri kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir.

Tüy dökücü kremler ağda veya diğer yöntemlere göre daha hassastır, kullanacak kişinin cildinin hassasiyeti, kreme karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceği çok önemlidir. Bu yüzden kullanılmadan önce mutlaka diğer kremler gibi cildin ufak bir bölümünde reaksiyon gösterip göstermediği test edilmelidir.

Tüy dökücü kremler göğüs kıllarından kurtulmanın bir yolu olsa da, tüyleri fazlalaşmasına neden olmaktadır. Kremlerin içerisinde çok fazla kimyasal bulunduğundan tüylerin koparak dökülmesine neden olur. Aslında kılların protein yapılarını bozarak kökünden ayrılmasına neden olur. Diğer yöntemlere göre hesaplı olmayan bir epilasyon yöntemidir. Zamanın kısıtlı olduğu durumlarda tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili bir yoludur.

Nasıl Uygulanır?

  • Krem göğüs bölgesinde sadece kılların üzerine uygulanarak 4-10 dakika arasında beklenmelidir.
  • Daha sonrasında bir bez veya paketin içinden çıkan spatula yardımı ile kremi uyguladığınız yerden aldığınızda kıllar da beraberinde çıkmaktadır.
  • Uygulama sonrasında mutlaka duş yapılmalıdır.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tüy dökücü kremi kullanmadan önce;

  • Vücudun ufak bir kısmında mutlaka test edilmelidir. Kızarıklık, kaşıntı gibi durumlar olmazsa krem rahatlıkla kullanılabilir.
  • Tüy dökücü kremler aynı bölgeye üst üste uygulanmamalıdır. Eğer bölge yeterince temizlenmediyse, tekrar birkaç gün sonra uygulanmalıdır.
  • Tüy dökücü kremler kısa tüyleri alamazlar.
  • Uygulamadan en iyi sonucu almak için cilt, krem, deodorant gibi kalıntılardan arındırılmalıdır.

Tüy dökücü kremi kullandıktan sonra;

  • İşlem gören bölge mutlaka sonrasında soğuk su ile yıkanmalıdır.
  • Daha sonrasında ise mutlaka iyi bir nemlendirici vücut sütü veya losyonu özellikle uygulama yaptığınız bölgeye sürülmelidir.

En Başarılı Tüy Dökücü Kremler

  • Veet tüy dökücü naturals shea yağı, cildi nemlendirirken aynı zamanda pürüzsüzleştirir. Tüylerin yok olmasına yardımcı olur.
  • Veet tüy dökücü sprey krem, cildi 24 saate kadar nemlendirirken aynı zamanda ciltte kötü koku bırakmaz.
  • Bioder tüy dökücü krem, cildi nemlendirirken aynı zamanda kıllardan kurtulmanıza yardımcı olur, hoş kokusuyla ferahlık verir.
  • Sesu tüy dökücü krem,  E vitamini içeriğiyle cildi nemlendirirken, içeriğindeki himalaya tuzu ile ciltten ölü hücreleri arındırır. Pürüzsüz bir cilde kavuşulmasına yardım eder.

Cımbız

Göğüste meydana gelen istenmeyen tüyleri almanın basit bir diğer yolu ise cımbızdır. Cımbız ile kıllar kök uçlarından koparak alındığından kötü bir görüntü oluşmaz. Eğer alınacak bölge küçük ise cımbız en zahmetsiz ve basit yoldur. Fakat büyük bölgeler için zahmetli bir yöntemdir. Hassas ciltler için biraz acı verebilecek olan bu yöntem kullanılırken mutlaka tüylerin çıkış yönünde alınmalıdır. Aksi halde ince olan tüyler kalınlaşıp, ters yönde çıkabilir hatta ciltte kızarıklık ve tahrişe neden olabilir.

Uzun zaman kullanıldığında cımbız tüylerin daha koyu ve güçlü çıkmasına sebep olabilirken aynı zamanda tüylerin köklerine zarar verip, tüylerin batık bir duruma gelmesine neden olabilir. Çıktığı bölgede kılların daha fazla yayılmasına bile neden olabilmektedir.

Jilet

Jilet, göğüs kıllarında kurtulmanın başka bir yoludur. Kıllarda jilet kullanımı kişisel bir tercihtir, tüy dökücü krem gibi acısız ve pratiktir fakat dezavantajları da oldukça fazladır. Jilet kullanıldıktan sonra kıllar her serinde bir öncekine göre daha yoğun ve kalın olarak çıkmaktadır. Jilet oldukça keskin bir alet olduğu için tüyleri keserek almaktadır, bu nedenle de alttan çıkan kılın ucu mızrak gibi çıkar. Herkesin kıl yapısı farklı olduğu için bu durum kişiden kişiye göre farklılık gösterebilmektedir.

Nasıl Uygulanır?

  • Kılları daha rahat tıraş edebilmek, kılların yumuşamasına yardımcı olmak için güzel bir duş veya banyo ile tıraşa başlanabilir.
  • Tıraş jeli kullanmak nemin tüylerde kalmasına yardımcı olmaktadır. Bu şekilde jiletin ciltte kaymasını sağlar. Aynı zamanda cildi oluşabilecek çizik ve kesiklerden korumaya yardım eder.
  • Kılların tersi yönünde tıraş edildikten sonra, jilet iyice durulanmalı ve kurutulmalıdır.
  • Tıraş sorasında mutlaka o bölgeye iyi bir nemlendirici losyon uygulanmalıdır.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Pratik bir yöntem olsa bile hızlı ve aceleci davranılmamalıdır. Kısa kısa hareketlerle yavaş uygulanmalıdır.
  • Bıçağın sık sık değiştirilmesine dikkat edilmelidir. Değiştirilmediği zaman istemeden de olsa uygulanan bölge tahriş olur ayrıca iltihaplanmasına neden olabilir. Bu yüzden 1 jilet en fazla 10 kez kullanılmalıdır.
  • Eğer jilet uygulanıyorsa mutlaka düzenli olarak peeling yapılmalıdır. Bu sayede ölü hücreler vücuttan uzaklaştırılırken kıllar daha rahat çıkar.
  • Duştan sonra uygulanmasına dikkat edilmelidir. Dışta kıllar yumuşadığından, kökleri açılır.
  • Kılları yumuşatmak için mutlaka tıraş kremi kullanılmalıdır. Kılları kapladığından dolayı suyun emilmesini sağlar ve böylece uygulanan kuvvet azalmış olur.

Epilasyon Cihazı

Epilasyon cihazları kılları kökünden alarak uzun süreli pürüzsüzlük elde etmenize yardımcı olurlar. Epilatör cihazları içerisinde bulunan döner diskleri sayesinde istenmeyen tüyleri kökünden alırken aynı zamanda oldukça uzun bir süre tekrar çıkmamasını sağlar. Vücudun farklı bölgeleri için çeşitli başlıklara sahip olan epilatör cihazları göğüs de dahil olmak üzere hemen hemen vücudun her bölgesine kullanılabilir.

Epilatör cihazları düzenli olarak kullanıldığında kılların uzama süresini arttırırken aynı zamanda alma işlemini kıl kökünden yaptığı için kılların daha ince ve yumuşak çıkmasını sağlarlar. Acı oranı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Piyasada çok fazla sayıda epilatör modeli bulunmaktadır. Fakat hepsinin kullanımı aşağı yukarı aynı şekildedir.

Nasıl Uygulanır?

  • Öncelikle kıllar en fazla 5 mm olacak şekilde kısaltıldıktan sonra, kullanılacak bölgeye uygun başlık cihaza takılmalıdır.
  • İstendiği takdirde epilasyon işleminden önce ölü deri hücrelerini uzaklaştırmak diğer yöntemlerde olduğu gibi epilatör kullanırken de uygundur. Bu işlem için cihazın peeling başlığı kullanılabilir.
  • Uygulayacağınız bölge ile  75 derece açı yapacak şekilde ve tüylerin büyüme yönünün tersine doğru alınmalıdır.
  • Güğüs gibi bölgelere epilatör uygulanırken deri biraz gerilmelidir. Aksi halde içerisinde bulunan döner diskler   cildinizi kapabilir.
  • Uygulama sonrasında eğer varsa epilasyon cihazının peeling ve masaj başlığıyla cilt rahatlatılabilir.
  • Son olarak hafif nemlendirici bir vücut losyonu işlem yapılan bölgeye uygulanmalıdır.

Avantajları

  • Epilasyon cihazları uzun süre pürüzsüzlük sağlar. Kıllar kökten alındığı için tıraş ve krem gibi yüzeysel yöntemlere göre kılların büyümesi için daha uzun süre gerekmektedir.  4 haftaya kadar pürüzsüz bir cilt sağlarken kıllar öncekinden daha yumuşak ve daha ince olur.
  • Kısa tüyler üzerinde ağda ve kremlere göre daha verimli sonuçlar verir. En kısa tüyleri bile almakta oldukça etkilidir.
  • Epilasyon aletleri nazik olduğundan, her uygulamada hissedilen rahatsızlık fark edilebilir biçimde azalır. Uzun süreli kullanımlarda neredeyse acısız hale gelir.
  • Kılların daha az fark edilir biçimde büyümesini sağlar. Zamanla kıllar daha yumuşak ve daha ince uçlarla büyürken aynı zamanda  farklı hızlarda büyümeleri nedeniyle, birkaç kez uygulandıktan sonra daha az kıl çıkar.
  • Hassas ciltli kişiler için en güzel yöntem epilasyon cihazlarıdır. Kılları alırken  doğrudan çekmediği için cilde en az etkiyi sağlar. Herhangi bir tahriş veya kızarıklık durumunda soğuk su kullanılabilecek iyi bir çözümdür.
  • Epilatörler cilt tonları, renkleri veya saç renkleri fark etmeksizin uzun süreli tüy giderme işlemi için uygundur.

Lazer Epilasyon

Lazer epilayon yalnızca göğüsteki kıllar için değil, tüm vücutta çıkan kıllar için diğer yöntemlere göre kalıcı bir çözümdür. Büyük kolaylık sağlayan bu yöntem kıllardan kurtulmak için oldukça büyük bir teknolojik adımdır. Lazer enerjisi ile kılları kalıcı ve sağlıklı olarak yok eden bu yöntem, lazer ışığının tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Cilde yaklaşık milisaniyelik atışlarla uygulanan ve kıla rengini veren melonin pigmenti tarafından emilen bu ışık, kıl köküne yoğunlaşır ve çevresindeki dokulara zarar vermez. Kıl kökünde ısı oluşturur ve kökü tahrip eder.

Lazer epilasyonun günümüzde birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte yeni yeni yöntemler de geliştirilmeye devam edilmektedir. 12 yaşından büyük kıl ve cilt yapısı uygun olan herkese uygulanabilir ve sonuç alma süresi yine kişiden kişiye göre değişmektedir. Etkili olabilmesi için cilt rengi, kıl rengi kalınlığı ve yoğunluğu oldukça önemlidir.

Tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarına kesinlikle uygulanmaması gereken bir yöntemdir.

Nasıl Uygulanmalıdır?

  • Lazer epilasyonun uygulanma şekli kişiden kişiye göre farklılık gösterse de genellikle 1. seans ve aralıkları vücut bölgesinde 2 ayda bir 4 -6 seans, yüz bölgesinde ayda bir 6 -12 seans arasında değişiklik göstermektedir.
  • Aynı şekilde ev tipi lazer epilasyon aletleri de bu şekilde kullanılmalıdır. Kullanılmadan önce mutlaka kullanım kılavuzu okunmalıdır.
  • Lazer epilasyon öncesinde ve sonrasında çıkan kıllar için jilet uygulanmalıdır. Jilet kılların daha fazla çıkmasına neden olduğundan daha hızlı ve fazla çıkararak daha çabuk sonuç elde edilmesine yardımcı olur.
  • Jilet uygulandıktan sonra, uygulamanın yapılacağı bölgedeki kıl kökleri lazer cihazı ile taranır ve lazer değerleri kişinin ten ve kıl rengine göre ayarlanır.
  • Göğüs bölgesi için seanslar ortalama olarak 15-20 dakika arasında değişiklik göstermektedir.
  • Göğüs bölgesi için ortalama 6-8 seans arasında tamamen kıllardan kurtulmak mümkündür.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Öncesinde veya sonrasında ağda gibi kıl köklerini yumuşatan uygulamalar kesinlikle yapılmamalıdır.
  • Göz çukuru ve kaş bölgesi lazer uygulamaları için kesinlikle tercih edilmemektedir.
  • Cilt hastalığı olan kişilere, beyaz, sarı ve kızıl kıl rengine sahip kişilere, kanser hastalarına, aşırı bronz cilde sahip kişilere, hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon yatkınlığı olanlara, tetracycline veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslaştıran ilaç kullanan kişilere kesinlikle uygulanmamalıdır.
  • İlk uygulamadan sonra 10 gün içerisinde  uzayarak kendiliğinden dökülmektedir.
  • Kılların tamamen bitmesi uygulanan kişinin cilt yapısına göre değişiklik göstermektedir.
  • Lazer epilasyon uygulanan kişinin sonrasında kesinlikle en az 2 gün boyunca direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır.
  • Uygulandıktan sonra kesinlikle solaryuma girilmemelidir.
  • Uygulamadan sonra eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka yüksek koruma faktörlü kremler kullanılmalıdır.
  • Lazer uygulamasından sonra cildi tahriş etmemek için bir süre sert lifler veya peelingler uygulanmamalıdır.
  • Uygulamadan sonra 24 saat sıcak su değmemesine dikkat edilmelidir, ayrıca yine uygulamadan sonra 48 saat bölgeyi tıraş edilmemelidir.
  • Ateş yada iltihap gibi enfeksiyon gibi durumların meydana gelmesi halinde mutlaka işlem yapılan yer aranmalıdır veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Epilasyon Çeşitleri

4 farklı lazer epilasyon yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden hangisini uygulanacağı kişilerin farklı cilt tiplerine göre değişiklik göstermektedir. Hangi lazer epilasyon yönteminin ne dozda kullanılacağına uzman doktor, tamamen ten rengi, kıl rengi, kılların kalınlığı, kılların derinliği, cildin hassasiyeti, kullandığınız ilaçlar gibi faktörleri göz önünde bulundurarak karar vermektedir.

Alexandrite Lazer Epilasyon

Sadece açık ten rengine sahip kişilere uygulanan bir yöntemdir. Cilt tenine yaklaşık olarak 3 cm mesafeden 755 nm dalga boyu ile atışlar yapılır. İz bırakmayan bu yöntem  hijyenik açıdan oldukça iyi sonuçlar verir. Bu tip lazer melanin pigmentine oldukça duyarlıdır bu yüzden koyu tenli kişilere uygulanmamaktadır. İnce tüylerde artışa neden olabilen bu tip lazer, vücuttaki geniş alanlar için tercih edilmektedir.

Diode Lazer Epilasyon

İnce tüylerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Dalga boyu 980 nm ye kadar ulaşabildiğinden dolayı sıklıkla ince tüylerin olduğu bölgelere kullanılmaktadır. Bu epilasyonda cilde çok yakın mesafeden atışlar yapıldığı için öncelikle yapılacak bölgeyi soğutmak için jel sürülür. Koyu ten rengine sahip insanlarda bile işe yarayan bu lazer kalın kıl köklerinin epilasyonunda çok etkili değildir. Uygulama sırasında kullanılan dalga boylarının yüksek olması diğer yöntemlere göre daha etkili olmasını sağlarken, tüm renkteki tüyler üzerinde kullanılmasını da sağlar.

Long Pluse Nd-yağ Lazer Epilasyon

En koyu ten rengine sahip kişilerde kullanılmaktadır. Bronzlaşmış tende bile rahatça kullanılabilmektedir. Kullanılan dalga boyu oldukça yüksek olduğundan fazla acı hissedilme olasılığı da fazladır. Yanık oluşumu riskinin en yüksek olduğu lazer türü olduğundan dolayı fazla tavsiye edilmeyen bir tiptir.

IPL (Intense Pulsed Light) Lazer Epilasyon

Yoğunlaştırılmış ışık sistemleri olarak da adlandırılan bu yöntem tam olarak bir lazer çeşidi değildir. Modern ağda olarak da bilinmektedir. Bu yöntemin ana amacı kıl köklerini zayıflatmak ve bu sayede geçici olarak kıllanmadan kurtulmayı sağlamaktır. Hijyenik olarak fazla uygun olmayan bu yöntemde kıl köklerine gönderilen ışınlar zayıftır. Bu doğrultuda çok sayıda seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda ışınlar kesik bir biçimde verilmektedir. Diğer yöntemlere göre daha yavaştır ve açık renkli kişiler için çok daha uygundur. düzenli kullanıldığında tüylerde ciddi oranda azalma hatta yok olma gözlenebilir.

Ruby Lazer Epilasyon

çok kısa kıllar üzerinde etkili bir yöntemdir. İlk kullanılan lazer tipidir, düşük dalga boyu ve ciltteki aşırı pigment tutumu sebebiyle günümüzde fazla kullanılmayan bir yöntemdir. İnce kıllara etki ettiğinden dolayı diğerlerine oranla daha az acı verici bir yöntemdir. Hem açık hem koyu ten rengine uygulanabilen bu epilasyon yöntemi yinede açık renkler üzerinde çok daha etkilidir. Genellikle küçük yüzey alanına sahip bölgelerde daha etkili olduğundan bu bölgelerde kullanılmaktadır.

Nerelerde Yaptırılabilir?

  • Ev tipi lazer epilasyon cihazları son yıllarda teknolojinin gelişimiyle birlikte ortaya çıkmıştır. Evde kullanımı oldukça rahat olan bu aletleri kendiniz alıp evinizde yapabilirsiniz.
  • Dışarıda çeşitli güzellik merkezleri çok çeşitli lazer epilasyon hizmeti vermektedir. Fakat gidilmeden önce mutlaka iyice araştırılmalıdır. Gidilecek olan yerin deneyimli ve profesyonel olması ilk sırada gelmesi gereken kriterdir. Uzmanlığı olan kişiler tarafından yapılması gereken bu işlem bilinçsiz olarak uygulandığında kişide kalıcı izler meydana gelmesine neden olabilir.

Yorum Yazın